Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 1. nap Mivel utunk nagy részét megtettük, így kényelmesen reggelizünk, csomagolunk. Lassan gurulva haladunk, probáljuk maximálisan kiélvezni a hátralévő pár napot.

  Nézzük a tengert, hallgatjuk a morajlását, figyeljük a sétáló, napozó nyaralókat.

  Szeretnénk a parton haladni, így a legkisebb utakra is rátérünk. Gyalogösvény, vadcsapás, kavicsos út. A forgalmas utakat így sikerül elkerülni, viszont sokszor kell leszállni a nyeregből és erőlködve tolni a felpakolt kerékpárjainkat. Nyögünk, izzadunk és gyorsan fáradunk, közben a megtett táv alig nő.

  Viszont ismét olyan helyeken járunk ahol a helyi lakosokon kívül mások nem igen látnak. Kőből rakott régi kerítések, olajfa ligetek. Kis táblák, melyek útba igazítják az arra járó embereket. A mi térképünkön több település neve nem szerepel. Így azokat az utakat választjuk melyek irányba jónak tűnnek. Végül egy olyan útra tévedünk, ahol a birkákat terelik egyik legelőről a másikra. A tengerből kiemelkedő sziget domborzata nem tesz kedvünkre. Már megint csak tolni tudjuk a járgányokat. Alig várjuk, hogy ismét aszfaltozott útra érjünk, és gyorsabban haladjunk.

  Lassan ez is eljön, és Krk városáig meg sem állunk.

  Fáradtak, szomlyasak, éhesek vagyunk. A sors azért kegyes hozzánk, és hamarosan találunk egy kellemes vendéglőt a camping mellett.

  Vacsora, sörözés, helyfoglalás, majd sátorverés. A mai napra ennyi a munkából.

  Most átadjuk magunkat a pihenésnek, regenerálódásnak.

  Krk városában sok hazánkfia megfordult már, és még sokan fogják célba venni. Régi házak, zegzugos utcák, sok kedves vendéglő, és tömeg.