Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

4. nap Mivel az előző nap gurultunk vagy 15 percet a tengerpartig, így ezt a napot büntetéssel kezdjük. Rabac-tól Labin-ig (Albona) megint csak toljuk a bicókat. 15 perc élvezetért közel másfél órás bünti. Sajnos ez van, de nem szeretjük.

A 21-es főúton nyomulunk. Hol egyenesebb, hol emelkedősebb az út.

Barban közelében van egy pár hajtűkanyar, amit ismét ,,élveztünk”. A legélesebb kanyarban pihegtünk egy keveset, a szemközti hegyen lévő nagy TITO feliratot lefényképeztük. Két svájci bicós tekert fel a hegyen, olyan eszeveszett tempóban, hogy tátva maradt a szánk. Megálltak, fújtak kettőt és mintha a liftből szállnának csak ki, megtörölték a homlokukat. Váltottunk pár szót, majd még nagyobb lendülettel elmentek. Ez igen!!!

Innen aránylag sima volt a haladás Pula-ig. Persze egy-egy sört meg kellett inni, mert a hűtővíz felforrt a fejünkben.

Pula egyik üzletében pótoltuk a készleteket és célba vettük az isztriai félsziget alsó csücskét. Mi a készletünk?

Fejenként 2-3 palack víz. 2 étkezésre elegendő élelmiszer. Nassolni való.(keksz, nápolyi, csoki)

Most még vettünk bort és colat is. Egy görbe estét akarunk tartani.

 

Pula-ból kivezető utat keresve kaptunk segítséget. Egy darabon elkísért minket a srác. Viszont kicsit odébb rossz utat mutattak, így távolodtunk a célunktól. Ilyen esetekben nagyon jól jön a navigációs készülék, amit szeretünk is használni, csak nem figyelünk rá. Most viszont nagyon figyeltünk, így a túrabiciklieinkkel montain bikes terepen haladtunk pár kilométert. Kiállták a próbát, és ismét aszfalton gurulva közelítettünk Kamenjak-hoz.

Erőfeszítéseink sikerrel jártak és ezt az éjszakát itt töltöttük, a félsziget legtávolabbi csücskében, közvetlenül a tenger mellett. A hangulatunk már alapból jó volt, amin a bőséges, ízletes vacsora és a vörösbor colával még inkább emelt. Fürdés, evés, ivás, majd fürdés, és ivás. Az egész napos folyadék veszteséget alig tudtuk pótolni, de sikerült.

Az éjszakai fekhelyünket jobban is megválaszthattuk volna, mivel a talaj egy picit lejtett, így egy idő után lecsúsztunk a derékaljainkról, és vissza kellett mászni. Az ég felhőtlen, mégis langyos a levegő. Néztük a hullócsillagokat, majd elaludtunk.